Fit mus czekoladowy
Witam Was kochani , dziś mam dla Was prosty, ale zdrowy i bardzo smaczny mus czekoladowy
Wegański mus czekoladowy (2 porcje)
Składniki:
1 średnie, dojrzałe awokado
2 rządki gorzkiej czekolady
1,5 łyżki kakao bez cukru
5 łyżek mleka
1,5 łyżeczki płynnego słodzidła (miodu, suropu klonowego, daktylowego itd)
1 średni, dojrzały banan
Przygotowanie:
1. Gorzką czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, w mikrofalówce lub na małym ogniu w garnuszku.
2. Do gorzkiej czekolady dodaj dowolne mleko i kakao. Całość dokładnie wymieszaj.
3. Obierz awokado i banana i zmiksuj za pomocą blendera lub robota kuchennego.
4. Połącz zmiksowane awokado i banan z masą czekoladową, a następnie dodaj słodzidło według uznania.
5. Mus czekoladowy podziel na dwie porcje i przełóż do pucharka.
6. Na górę połóż parę malin i posyp całość wiórkami kokosowymi.
7. Gotowy mus wstaw na około 20-30 minut do lodówki.
Tak więc do dzieła i smacznego, mniam.