Sałatka z rabarbarem
Dzisiaj propozycja przygotowania prostej i szybkiej sałatki z kurczakiem i rabarbarem.
Składniki
- sos sałatkowy czosnkowy 1 opakowanie
- mieszanka sałat 120 gramów
- pomidorki cherry 150 gramów
- woda 3 łyżki
- olej do smażenia 3 łyżki
Przygotowanie
Pierś z kurczaka dopraw przyprawą do kurczaka i usmaż z obu stron, na rozgrzanej patelni z olejem. Przełóż na talerz.
Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki i dodaj na jeszcze ciepłą patelnię, na której usmażyłeś mięso. Podgrzej przez 1 minutę i przełóż do miski.
Sałaty umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki, pomidorki przekrój na pół i dodaj do rabarbaru. Przygotuj sos czosnkowy według przepisu na opakowaniu.
Mięso pokrój w paski, wymieszaj z resztą składników i polej przygotowanym sosem.
Smacznego.
Pani Teresa.