Sernik wysokobiałkowy z musem śliwkowym

sernik

 

Sernik wysokobiałkowy z musem śliwkowym
Jego zalety:
– to prawdziwy klasyczny sernik: 95% składu to twaróg i jajka
– jest wysokobiałkowy
– jest niskowęglowodanowy
– zdrowy i sycący
– bez cukru i sztucznych słodzików
– wykonanie bez pieczenia to mniej niż 5 min (tyle ile zajmie Ci wrzucenie składników do blendera, zmiksowanie i przelanie do formy)
Naprawdę warto wypróbować ten przepis bo połączenie jest genialne. Reasumując sernik to najlepsze ciasto dla ludzi na diecie lub uprawiających sport Jest zarówno samczne jak i zdrowe oraz bogate w białko. Możecie go bardzo szybko przgotować i dodawać różne dodatki. Tak naprawdę posiadamy bazę w postaci podstawowego przepisu. Tylko od nas zależy jaki ostatecznie smak będzie miał nasz sernik.

Sernik wysokobiałkowy z musem – co potrzebujemy:
– 250 g twarogu – u nas półtłusty
– 2 duże jajka lub 3 białka jaj
– 30 gram odżywki białkowej (u nas smak sernik z pomarańczą – naprawdę podbija smak sernika)
– ksylitol 10 g
– mąka kokosowa 20 g (można pominąć)
– mleko – odrobina jeśli masa nie chce się blendować
Do musu:
– śliwki 8 szt (200G)
Jak to zrobić:
Składniki sernika blendujemy na gładko i wlewamy połowę do foremki. Na to wykładamy mus śliwkowy i przykrywany drugą połową masy serowej. Pieczemy 40 min w 180 st.
Mus: śliwki gotujemy ok 2 h na bardzo małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż powstanie konfitura.