Pasta z wędzonej makreli
Przygotowanie pasty jest szybkie i proste. Do pasty z makreli możesz dodać również trochę ziaren słonecznika.
Składniki:
- 2 średniej wielkości wędzone makrele
- 2 sztuki cebuli dymki ze szczypiorem
- 2 kiszone ogórki
- 4 łyżki majonezu
- pęczek rzodkiewek
- 1 łyżka ostrej musztardy
- pęczek koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makrele obierz ze skóry, przetnij na pół, usuń ości i oczyść mięso z ciemnych przebarwień. Rybę porwij ręką na małe kawałki umieść w misce.
Cebule dymki i obrane kiszone ogórki pokrój w drobną kosteczkę, a szczypiór drobno posiekaj. Rzodkiewkę umyj i pokrój w pół plastry. Koperek posiekaj.
W misce wszystkie składniki połącz z musztardą i majonezem. Majonez spoi wszystkie składniki w jedną pastę i nada im odpowiedniego smaku.
Gotową pastę dopraw do smaku szczyptą pieprzu i solą.
Poleca pani Teresa.
Źródło: www.przepisy.pl