Pasta z wędzonej makreli

pasta

 

Przygotowanie pasty jest szybkie i proste. Do pasty z makreli możesz dodać również trochę ziaren słonecznika.

 

Składniki:

-          2 średniej wielkości wędzone makrele

-          2 sztuki cebuli dymki ze szczypiorem

-          2 kiszone ogórki

-          4 łyżki majonezu

-          pęczek rzodkiewek

-          1 łyżka ostrej musztardy

-          pęczek koperku

-          sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Makrele obierz ze skóry, przetnij na pół, usuń ości i oczyść mięso z ciemnych przebarwień. Rybę porwij ręką na małe kawałki umieść w misce.

Cebule dymki i obrane kiszone ogórki pokrój w drobną kosteczkę, a szczypiór drobno posiekaj. Rzodkiewkę umyj i pokrój w pół plastry. Koperek posiekaj.

W misce wszystkie składniki połącz z musztardą i majonezem. Majonez spoi wszystkie składniki w jedną pastę i nada im odpowiedniego smaku.

Gotową pastę dopraw do smaku szczyptą pieprzu i solą.

Poleca pani Teresa.

Źródło: www.przepisy.pl