Pasta z tuńczyka i jajek

pasta

Pasta z tuńczyka i jajek jest szybka i łatwa do przygotowania no i oczywiście bardzo pyszna. Będzie wspaniałym dodatkiem do Waszego ulubionego pieczywa.

Składniki:

- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

- 3 małe ogórki konserwowe lub kiszone

- pęczek szczypioru lub mała cebula

- 2 jaja ugotowane na twardo

- sól, pieprz do smaku

- 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Rybę odsączyć z zalewy, rozdrobnić w misce. Dodać posiekany szczypior lub cebulę, posiekane drobno jaja i ogórki, doprawić, wymieszać z majonezem. Pasta z tuńczyka gotowa!

Do pasty możemy również dodać paprykę konserwową lub posiekane zielone lub czarne oliwki.

Smacznego. Pani Teresa.

Źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pasta-z-tunczyka-i-jajek-4