Pasta z tuńczyka i jajek
Pasta z tuńczyka i jajek jest szybka i łatwa do przygotowania no i oczywiście bardzo pyszna. Będzie wspaniałym dodatkiem do Waszego ulubionego pieczywa.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 małe ogórki konserwowe lub kiszone
- pęczek szczypioru lub mała cebula
- 2 jaja ugotowane na twardo
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
Rybę odsączyć z zalewy, rozdrobnić w misce. Dodać posiekany szczypior lub cebulę, posiekane drobno jaja i ogórki, doprawić, wymieszać z majonezem. Pasta z tuńczyka gotowa!
Do pasty możemy również dodać paprykę konserwową lub posiekane zielone lub czarne oliwki.
Smacznego. Pani Teresa.
Źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pasta-z-tunczyka-i-jajek-4